tiistai 31. joulukuuta 2013

Hyvää uuttavuotta!

Tulipa pitkä tauko ennen kun sain taas bloggerin auki. Syy tähän lienee että haluan fiilistellä kulunutta vuotta joka on ollut kaikin puolin loistava. Miten sen nyt parhaiten ilmaisee. Mulla on kaikki mitä ihminen tarvitsee. No rahaa ei kyllä ole, mutta mitäpä sillä tekee kun hankin keiville vuosijäsenyyden.
Uudet kengät kyllä ostan tänään ja harkitsen syrjähyppyä Scarpan leiriin jos lesti on sopiva.
Olen kiivennyt jonkun verran sukkien kanssa enkä huomaa niissä hirveää eroa mun pyyttoneihin :)

Statistiikka kuluneelta vuodelta harjoituskertojen määrinä:

Buoldeointi 88
Köysikiipeily 10
Kiipeilyn oheisharjoitteet 20
Jooga 20
Keskivartalo 20.

Kirjaamatta on jääneet kymmenet ellei sadat venyttelykerrat jotka ovat mielestäni yhtä joogan kanssa.
Koko loppuvuoden panostinkin suuresti joogaan sekä lonkan aukomiseen. Jokin mikä on ollut 30 vuotta jumissa ei varmaankaan aukea hetkessä. Olen hyväksynyt tämän. Venyttelyn ja joogan pitäminen päiväruutinissa joka ikininen päivä on jo onneksi helppoa. Vielä helpompaa se on varmaan jättää pois kun aamusin väsyttää eikä kiinnosta.Tässä onkin loistava uudenvuodenlupauksen paikka: Pidän kehonliikkuvuusharjoitteet päivärutiinissa koko ensi vuoden.

Kehitys kuluneena vuotena on ollut sanalla sanoen huimaa. Koko syksyn kiipesin käytännössä volyymia ja perusvoimaa, sijoitellen sinne tänne muutaman vähän vaikeamman probleeman. Työkapasiteetti nousi tällä jaksolla ihan älyttömästi. Näin kävi myös flash sekä redpoint greideille. Viimeisen kuukauden olen kiivennyt vähän vaikeampaa. Aliarvion kuitenkin kuntoni pahasti sillä sain lähes kaikki kunnon projektit kiivettyä.Vaikeimmat reitit numeraalisesti joita projektoin olivat sormille helliä, kehonhallintaa vaativia 7a:ta. Nämä tuntuivat liian helpoilta optimaaliseen maksimiharjoitteluun. Vaikeampia reittejä mulle oli neljävitosella sijaitsevat sormekkaat ja pitkiä kurotuksia täynnä olevat core-helvetit.
Tällaiset reitit repii mun koko kehon palasiksi jo aika lyhyessä sessioissa joten näitä pitää muista tikata lisää kun pääsen palautumaan.

 Syy siihen miksi kehitys tänä vuonna oli samaa luokkaa kuin aloittejilla, on samassa tunteessa. Sitä vaan kiipee koska se tuntuu niin helvetin hyvältä. Toki vuosi on niin pitkä aika että siihen mahtuu muutama motivaatiodroppi mutten kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Jos ei kiinnostanut, kiipesin näinä viikkoina pari perusvoimasessiota.Tällainen sitoutuminen nostaa kyllä itsekunnioitusta hyvällä tavalla. Toki jokapäiväisillä kehitystä tukevilla rutiineilla alkaa myös olla merkitystä kun ikää on 31 ja peruskunto luokkaa puliukko.

Kaikenkaikkiaan tuntuu hullullta tiivistää näin mahtava vuosi numeroiksi, mutta sitä fiilistä miten puntti kostuu kun saat jonkun herkän släbin kiivettyä on aika hankala blogata itelleen muistoksi. Tuleva vuosi on vähintäänkin yhtä hieno jo pelkästään siitä syystä että Jarmo on tehnyt meille uuden hienon keivin jonka on luvannut aukaista piakkoin.

Nähdään illalla keivillä, sinnehän varmaan kaikki muutkin tulee uuttavuotta kiipeillen juhlistamaan.
Jos nyt kuulut kuitenkin siihen vähemmistöön joka juhlii muilla metodeilla, niin nähdään ensivuonna.

Tehään yhteinen uudenvuodenlupaus ja nautitaan kiipeilystä ainakin koko ensi vuosi.

Kuva Kiipeilyparatiisista vuodelta 2011


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti